Aanmelding Basistraining Weerbaarheid 19 september 2024

Datum: 19 september  2024
Aanvangstijd: 09:00
Locatie: Theater De Kik, Dorpsstraat 39 te Elst

Uitnodiging basistraining weerbaarheid voor advocaten in opleiding (0-3 jaar werkervaring)

Vanuit de NOvA worden weerbaarheidstrainingen aangeboden aan (ervaren) advocaten. In het najaar 2024 zullen deze ook in Arnhem weer worden aangeboden aan advocaten in opleiding (0-3 jaar werkervaring, zonder stageverklaring) in het arrondissement Gelderland. De training is zeer waardevol voor jouw ontwikkeling tot advocaat en levert je ook een stempel op!

Aanleiding weerbaarheidstraining
Een boze cliënt die uitroept dat hij je wel weet te vinden of een geïrriteerde tegenpartij die je onder druk zet. Bedreigingen gebeuren én hebben een grote impact op het functioneren van advocaten en hun werkplezier. Het leidt in sommige gevallen zelfs tot het stoppen met het uitoefenen van het vak. Je bent net begonnen en hebt hier hopelijk nog niet mee te maken gehad. Toch is het goed om hier voorbereid op te zijn. Bedreiging hoort namelijk niet bij ons mooie vak. De NOvA heeft daarom een weerbaarheidstraining opgezet speciaal voor advocaten in opleiding. Met een aantal tips en tricks ben je voorbereid op een dergelijke situatie.

Wat houdt de basistraining weerbaarheid in?
Tijdens de praktische basistraining weerbaarheid leer je hoe je om kunt gaan met dreiging en ongewenste druk van cliënten of derden. De focus ligt daarbij op goed kunnen blijven presteren onder druk. ‘Security awareness’ vormt de basis van de training. Daarnaast is het de-escalerend werken in relatie tot emoties een belangrijk onderdeel. Zowel het omgaan met de eigen emotie als emoties van de ander. Denk hierbij aan agressiviteit en boosheid. Maar ook intimidatie en bedreiging komen aan bod. Na het volgen van de basistraining ben je in staat bewuster veiliger te werken in werk- en privé-omgeving en heb je concrete handvatten om goed om te gaan met agressie en bedreiging.

Wanneer vindt de basistraining weerbaarheid plaats?
De basistraining weerbaarheid wordt gegeven op de volgende datum:
- 19 september ochtend (Elst)
- 19 september middag (Elst)

Praktische informatie over de basistraining weerbaarheid
- De training duurt één dagdeel (van 9 tot 12u, of van 13 tot 16u);
- De training wordt gegeven door een ervaren trainer van de Triarii Groep en een ervaren advocaat;
- Per training kunnen 20 advocaten in opleiding (0-3 jaar ervaring, zonder stageverklaring) deelnemen. Bij overschrijding van het aantal deelnemers wordt de voorkeur wordt gegeven aan deelname door de stagiaires van cohort 7.

Wat kost de basistraining weerbaarheid?
De basistraining weerbaarheid wordt kosteloos aangeboden door de NOvA.

Wat gebeurt er na de basistraining weerbaarheid?
Een jaar na het volgen van de basistraining weerbaarheid volgt een intervisiebijeenkomst. Onder leiding van een gecertifieerde intervisiebegeleider deel je in vertrouwen praktijkervaringen met andere cursisten. De bijeenkomst is op een nader te bepalen locatie in het eigen arrondissement. Ook aan deze bijeenkomst wordt een stempel gegeven, of indien van toepassing, een certificaat voor de uren in het kader van de kwaliteitstoetsen (intervisie) afgegeven.

Wil je je aanmelden?
Dat kan via deze link. Je meldt je aan voor deze datum en hoort later in welk dagdeel je bent ingedeeld. Wil je daarom de hele dag blokken in jouw agenda totdat het dagdeel is bepaald? Dank alvast! Inschrijven is mogelijk tot 30 augustus a.s. Daarna kunt u een e-mail sturen naar cursus@ordegelderland, met een verzoek om inschrijving. 

Terug naar het agenda-overzicht